Уношење текста

Приликом уношења текста потребно је водити рачуна о његовој исправности. Неке од најчешћих грешака су:

  • унос знака интерпункције – знак интерпункције се не треба одвајати размаком од претходне речи (нпр реч. где ░ представља размак) већ је потребно уписати размак након знака интерпункције (нпр реч.Реч где ░ представља размак). Неколико корисних савета можете наћи на http://www.istokpavlovic.com/blog/digitalni-pravopis/

  • за прелазак у нови ред не треба користити тастер Enter. Приликом уноса текста показивач се аутоматски пребацује у нови ред када се укаже потреба. Тастер Enter се користи када се жели означити крај пасуса. Када је потребно прећи у наредни ред а не жели се завршетак пасуса потребно је применити комбинацију тастера Shift+Enter.

Слика 14.

Слика 14.

Да бисте видели ове невидљиве ознаке (размак, крај пасуса, крај реда…) потребно је да из менија Приказ изаберете опцију Нештампајући знакови или преко тастатуре комбинацијом тастера Ctrl+F10 или из линије са алаткама Стандард кликом на алатку са слике 14.

Приликом писања текста као корисна помоћ може се користити и Провера приликом писања која се добија када се позове следећа команда Алатке–>Подешавање где је потребно укључити опцију Проверавај током писања.

 dugmePrethodna Садржај  dugmeSledeca
Categories: Писац, I година | Постави коментар

Кретање чланака

Постави коментар

Блог на WordPress.com.